Ryhmät

Seurassa toimii kuusi painiryhmää: Kilparyhmä, Väliryhmä, Tyttöryhmä, Painikoulu, Nallepaini ja MamPa.

Kilparyhmä (Valmentajan harkinnan mukaan)

harjoittelu tähtää SM-kisoissa, sekä kansainvälisellä tasolla menestymiseen. Kilparyhmäläisillä on jo pidempi kokemus kilpailemisesta. Ryhmässä harjoittelu on täysipainoista kilpaurheilua.

Väliryhmä ( 7v. ->)

toimii kilparyhmään ja kilpaurheiluun valmistavana ryhmänä. Ryhmästä osallistutaan kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin, myös koululiikuntaliiton mestaruuskisat (osa painijoista). Ryhmän tarkoituksena on kehittää painijan ominaisuuksia ja painitekniikkaa siten, että painijalla olisi valmiudet aloittaa täysipainoinen kilpapaini.

Tyttöryhmä (7v. ->)

on keskittynyt erityisesti tyttöpainiin ja tyttöjen valmennukseen. Ryhmässä on mukana aloittelevia painijoita, mutta myös tyttöjä Kilparyhmästä ja Väliryhmästä.

Painikoulu (4v. ->)

harjoittelussa keskitytään motoristen perustaitojen opetteluun ja tutustutaan kamppailemiseen ja painiin. Harjoituksissa opetellaan myös painin perustekniikoita ja ottelemista. Painijalle halutaan antaa oivalluksia kamppailutilanteisiin ja oman kehon hallintaan harjoitteiden ja leikkien kautta. Myös kilpailuissa käyminen aloitetaan painikoulussa. Ryhmässä luodaan pohjaa painin harrastamiselle ja kilpailemiselle.

Nallepaini (3– 5v. + huoltaja)

Ryhmä on suunnattu lapsille ja heidän huoltajilleen. Huoltajana voi toimia mm. vanhemmat, kummit tai isovanhemmat. Nallepaini kehittää lapsen tasapainoa, nopeutta, ketteryyttä ja voimaa. Leikit, temput ja yhdessä tekeminen ovat tärkeässä asemassa nallepainiharjoituksissa. Harjoitukset ovat samalla kuntoliikuntaa pienten lasten vanhemmille ja antaa valmiuksia sekä rohkeutta kehittää lapsen taitoja.

MamPa (aikuiset)

on aikuisille suunnattu harrastepainiryhmä. MamPaan ovat tervetulleita kaikki painijoiden vanhemmat ja entiset painijat, sekä muut aikuiset, jotka haluavat kohottaa kuntoaan painin ja siihen liittyvien harjoitteiden kautta. Ryhmään pääsee mukaan ilman aiempaa painikokemusta tai kunto- ja taitovaatimuksia. Ryhmässä saat kerran viikossa hyvän jumpan mukavassa seurassa ilman paineita aloitustasovaatimuksista.

Painijan siirtyminen ryhmästä toiseen

Painijoiden siirroista ryhmästä toiseen päättävät valmentajat. Valmennus päättää myös leirityksistä ja kilpailuihin osallistumisista. Näissä asioissa kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä omaan valmentajaansa.

Harjoitusmäärät ja harjoitussisällöt on suunniteltu siten, että jokainen painija saisi oikeanlaista valmennusta itselleen ja oma kehitystasonsa huomioiden. Painissa tärkeää on myös sopivien ja sopivan kokoisten painiparien löytyminen. Ryhmäjakoihin vaikuttavat omalta osaltaan myös ryhmien koko. Näiden asioiden perusteella valmentajat sopivat ryhmäsiirroista. Tavoitteena ei ole nopea eteneminen kilparyhmään vaan oikeiden treenikavereiden ja oikean valmennuksen saaminen painijalle.

Mitä tämä maksaa?

Harrastamisen hinta koostuu seuran harjoittelumaksusta ja painiliiton lisenssistä* ja vakuutuksesta*. Harjoitusmaksuun vaikuttavat mm. ryhmän vaativuustaso ja harjoituskertojen määrä viikossa. Painiliiton lisenssi on voimassa aina kalenterivuoden ( 1.1 – 31.12). Lisenssit ja liiton tarjoamat vakuutukset tulee ostaa suomisportin kautta. ( suomisport.fi). Tarkemmat tiedot löytyvät:TÄÄLTÄ

*Vuoden 2020 alusta lukien lisenssi on kaikille seuran painijoille pakollinen.
*Seura ei ole vakuuttanut painijoita, joten harjoituksiin osallistuvilla tulee olla joko painin kattava omavakuutus tai liiton kautta saatava sporttiturva (suomisoprt.fi).

Kannattaja / jäsenmaksu: 20€ / vuosi

Harjoitusmaksut  syys- tai kevätkausi (sis. jäsenmaksun):

1 kerta /vko : 80€
– Nallepaini
– Painikoulu
– Tyttöryhmä

2 kertaa / vko: 100€
– Väliryhmä

3 kertaa /vko: 120€
– Kilparyhmä

Perhemaksu: 250€*

*Jos perheessä on useampi painija, niin harjoitusmaksujen hintakatto on 250€/kausi. Esim. Perheessä on kolme lasta, joista jokainen painii väliryhmässä à 3×100€ = 300€. Perhemaksulla harjoittelu kustantaa 250€.

Mikäli painija kuuluu useampaan kuin yhteen ryhmään ( esim. Tyttöryhmä ja kilparyhmä). Harjoitusmaksu muodostuu vaativamman tason mukaisesti.

Lisenssit 2021 (lisenssihinnat EIVÄT sisällä vakuutusta):

H – harrastajalisenssi ( 16v. ja alle.): 20€
I – harrastajalisenssi (17v. ja yli): 20€
A – Kilpailulisenssi (8v. ja nuoremmat): 60€
B – kilpailulisenssi (9-12v.): 70€
K- kilpailulisenssi (13-15v.): 85€
J – kilpailulisenssi (16-20v.): 85€
S – kilpailulisenssi (yli 20v.): 120€
V – kilpailulisenssi (yli 35v.): 90€