Kuulumisia Nallepainista

Syksyllä Porin Paini-Miehissä aloitti aivan uusi ryhmä: Nallepaini. Ryhmän suosio yllätti monet tahot ja ryhmä täyttyikin varsin nopeasti. Nallepainissa lapset pääsevät harrastamaan vanhempiensa kanssa. Harjoittelukerrat koostuvat leikeistä ja motoristisista harjoituksista, kehonhallinnasta sekä erilaisista tempuista. 

Harjoitukset alkavat aina nimenhuudolla, jossa pallo kiertää lasten keskuudessa. Kun lapsi saa pallon haltuunsa, kertoo hän oman nimensä kuuluvalla äänellä. Tässä vanhemmat voivat auttaa lasta, jos hieman ujostuttaa. Nimenhuudon jälkeen aloitetaan alkulämmittely. Lämmittely on poikkeuksetta jonkin hipan variaatio. Suosituin hippa tämän ryhmän keskuudessa on röllihippa, jonka vanhemmat painijanalut tuntevat nimellä zombiehippa. Hipassa on tarkoituksena muuttaa maapallon ihmiset rölleiksi.

Motoristisia taitoja kehitetään mattosarjoilla, joissa muun muassa harjoitellaan liikkumaan ja ääntelemään erilaisten eläinten tavoin ja tutustutaan yleisesti aiheeseen. Vaihtuvia teemoja ovat
olleet muun muassa suomen luonto, viidakko ja eläintarha. Mattosarjojen jälkeen lapset ja vahemmat pääsevät yhdessä harjoittelemaan opittuja motoristisia taitoja temppujen muodossa. Syksyn temppuhitit ovat olleet mm. apinanlepäpuu, kippilaiva, surffaus ja lehmänkielibäkkäri.

Koska kyseessä on Nallepaini, niin harjoituksiin kuuluu tietysti painiosuus mukaan. Painiosuudessa käymme läpi painin alkeita vanhempien kanssa kisaamalla. Suosittuja harjoitteita ovat olleet mm. nallelenkki, pantterin kääntö, munamiehen kaato ja varvashippa.

Loppurentoutus on myös tärkeä osa nallepainin rutiinia. Rentoutuksessa olemme pitäneet kokkikoulua, jossa lapsi toimii työstettävänä taikinana. Taikinasta muovautuu mitä maistuvampia herkkuja, kuten pizzaa, ruisleipää tai patonkia. Muovailun jälkeen taikina paistetaan ja täytetään omilla mielitäytteillä. Valmis kokkaus tietysti ”syödään” lopuksi.

Rentoutuksen jälkeen on aika kokoontua loppuhuutoa varten, tiiviiseen piiriin lähelle maton keskiympyrää. Tämän jälkeen lasketaan yhdessä sovittuun lukuun, jonka jälkeen huudetaan kovaan ääneen yhdessä ”NALLEPAINI” ja lyödään kämmen mattoon kolme kertaa.